Etsimme Kerimaalle uutta omistajaa, tai matkailu- ja ravintolaoperaattoria. Lue lisää tästä.

Kerimaa on Kerimäellä keskellä luonnon rauhaa sijaitseva lomakeskus n. 15 km:n päässä Savonlinnasta ja yhdeksän kilometrin päässä Kerimäen keskustasta.

Alueella sijaitsee melkein 80 mökkiä, joista Kerimaan lomakeskuksen omistuksessa on 15 mökkiä ja 24 luhtihuoneistoa. Majoittumisvaihtoehdoista voit lukea lisää majoituksen etusivulta.

Kerimaan historia ulottuu pitkälle ja kietoutuu syvästi Väinämöisen tarinoihin. Aikojen alussa Kerimaassa asui jättiläisiä, kääpiöitä, peikkoja, menninkäisiä, maahisia ja noitia, mutta pikkuhiljaa ihmiset valtasivat asuintilaa enemmän ja enemmän itselleen, jolloin peikot, jättiläiset ja muut asukkaat joutuivat perääntymään. Väinämöisen seikkailujen vuoksi Kerimaan alueella on paljon karhupatsaita, sillä karhut ovat Kerimaan suojelijoita. Kerimaan mytologiasta voit lukea lisää siitä, kuinka karhut ovat suojelijatittelinsä ansainneet.

Kerilandia

Kerilandiasta puhuttaessa katseet siirtyvät Lemmenpolkuun sekä suuren kiven luo, vaikka Kerilandia käsittääkin paljon suuremman alueen. Kerimaan mytologiassa kerrotaan Ilmattaren ohjeistaneen lapsenlastaan Saamua menemään Kerimaan suuren kiven luo ja kiertämään tasaisen polun kolmesti myötäpäivään ja kolmesti vastapäivään ja tekemään tämän viikon jokaisena päivänä. Silloin hän löytäisi elämänsä rakkauden. Jollet vielä tarinaa Kerimaan mytologiasta lukenut, siirry tästä lukemaan löysikö Saamu rakkauden ja miten suuri kivi on lemmenpolulle oikein ilmestynytkään.

Kerimaan päärakennus

Kerimaan päärakennuksessa palvelee vastaanoton lisäksi kioski, baari sekä ravintola. Kesäisin ravintolan terassille avautuu n. 80 asiakaspaikkaa. Terassilta on näkymät Kannantakaiselle. Yksityistilaisuuksissa ja tapahtumissa tanssit voi järjestää terassin oikealla puolella sijaitsevalla tanssilavalla. Terassilta ja tanssilavan vierestä löytyy myös lasten leikkipaikat.

Urheilu- ja leikkialueet

Kerimaan alueella on paljon alueita joissa voi leikkiä tai urheilla. Sylkynjärven rannalla on mahdollisuus pelata rantalentopalloa, heittää tikkaa ja vaikka pelata mölkkyä. Rannalla on lasten leikkimökki, keinuja ja liukumäki.

Minigolfalueella golfratojen lisäksi on kaksi keinua sekä paikka tikkataululle.

Päärakennuksen oikealla puolella, minigolfin ja parkkipaikan viereisillä kentillä voit pelata mm. katukorista ja pingistä. Hiekkakentällä on pieni hevostalli keppihevosratsastajia varten sekä yleismaalit, jossa voitte pistää vaikka sählymatsin pystyyn. Vastaanotosta voi lainata keppihevosia, esteratoja, erilaisia palloja, mailoja ym. pihapelivälineitä.

Talvisin päärakennuksessa on lasten sisäleikkipaikka, joka on avoinna vastaanoton aukioloaikojen mukaisesti. Päärakennuksen vieressä on lasten leikkimökki sekä takapihalla terassilla muun muassa pieni lasten liukumäki.

Kannantakainen

Kannantakainen on Kerimaan yksityisomistuksessa oleva lohilampi. Kannantakainen on kuuluisa lammen pohjalla olevasta kivenlohkareestaan. Kivi on Väinämöisen pohjaan laittama. Kivenlohkaretta ei missään nimessä saa lähteä siirtämään, sillä jos sen ottaa pois paikoiltaan, valuu koko maailmankaikkeus kiven alla olevasta aukosta maankuoren syvyyksiin. Tutustu Kannatakaisen kalastusmahdollisuuksiin aktiviteetti sivulla.

Sylkynjärvi

Sylkynjärven rannalla sijaitsee Kerimaan vuokrasaunat. Rannalla on mahdollisuus pelata lentopalloa, mölkkyä tai vaikka heittää tikkaa. Lasten leikkipaikka, keinut ja hiekkalelut pitävät perheen pienimmät kiireisimpänä. Rannalla viihtyy vaikka koko päivän sillä voit vuokrata vesiurheiluvälineitä ja nälän yllättäessä laittaa vaikka tulet rannan grillikatokseen ja valmistaa eväitä. Uusimpana tulokkaana rannalla on vuokrattavissa AuroraHut igluvene.

Viiskulma

Niin sanottu viiskulma sijaitsee Golfikioskin, mökki 95:n ja Sylkynjärven läheisyydessä. Alue on tyhjä kenttä, josta voi vuokrata teltta-, asuntoauto- tai vaunupaikan. Pistokkeellisia paikkoja alueella on kolme. Viereisen huoltorakennuksen wc:t ovat käytettävissä, kuin myös Sylkynjärven grillauspaikka ja aivan lähellä oleva Kerimaan laavu. Huoltorakennuksen wc-tilojen siisteydestä huolehtiminen on Kerigolfin / Golfin kioskin pitäjän vastuulla.

Kerimaan & Valkeislammen laavut ja grillauspaikat

Alueella on laavu, joka on vapaasti asiakkaidemme käytössä. Suosittelemme mainitsemaan vastaanottoon, mikäli harkitsette laavulle menoa, jotta voimme tarkistaa puutilanteen. Kerimaan henkilökunta huolehtii myös kauempana olevasta seurakunnan omistamasta Valkeislammen laavusta yhdessä muiden tahojen kanssa. Metsässä ja Valkeislammen laavulla käydessä ettehän jätä luontoon roskia, vaan tuotte roskat tullessanne Kerimaan roska-astioihin. Ilmoitattehan välittömästi vastaanottoon, mikäli havaitsette esimerkiksi suuria määriä roskia luonnossa, ilkivaltaa tai muuta raportoitavaa. Kerimaan huoltomiehet ja muu henkilökunta kiertävät alueita säännöllisesti ja koko Kerimaan alueella on tallentava kameravalvonta. Kerimaan laavun sijainnin löydät Kerimaan aluekartasta ja Valkeislammen laavun luontopolku -kartasta. Siirry karttoihin tästä.

Alueen grillauspaikat ovat myös asiakkaidemme vapaassa käytössä. Löydät ulkogrillauspaikat Sylkynjärven rannalta ja Kannantakaiselta A-hotellin ja ravintolan terassin edustalta. Kerimaasta voit halutessasi vuokrata sähkösavustimen, savustuspöntön tai loimutuslaudan. Muurinpohjapannut ovat asiakkaidemme vapaassa käytössä.

Metsäkirkko

Oletko koskaan nähnyt tai käynyt metsäkirkossa? Kerimaassa vieraillessa se on mahdollista. Tarkista sijainti luontopolut-kartasta ja lähde metsäretkelle. Pakkaa vaikka eväät mukaan ja suunnista metsäkirkosta kohti Valkeislammen laavua. Kaikki kartat avautuvat pdf-tiedostona ja ne voi halutessaan tulostaa.

Golfkenttä

Kerimaa tekee golf- ja majoituspaketteja yhteistyössä Kerigolfin kanssa. Lisätietoa paketista löydät tarjoukset-sivulta. Aluetta ympäröivät kentät ovat Kerigolfin omistuksessa ja heidän klubitalo palvelee osoitteessa Torvelantie 67, 58200 Kerimäki. Golfiin liittyvissä asioissa pyydämme olemaan suoraan yhteydessä Kerigolfiin.