Kerimaan Lomakeskus Oy Savonlinnassa on lopettanut operatiivisen ravintola- ja matkailutoiminnan. Samassa yhteydessä lomakylän maa-alueita ja rakennuksia omistava Puikkari Oy suunnittelee omistuksistaan luopumista. Tämän johdosta Kerimaan ympärivuotiselle vapaa-ajan keskukselle haetaan uutta operaattoria ja/tai omistajaa kehittämään ja ylläpitämään perinteikästä itä-suomalaista matkailukohdetta.

Kerimaan vapaa-ajankeskus sijaitsee Savonlinnassa, Suomen vilkkaimmalla kesämatkailualueella, keskellä kaunista erämaaluontoa, pienten järvien ympäröimänä ja lähellä suosittuja nähtävyyskohteita. Vapaa-ajankeskus käsittää kokonaisuudessaan yli 100 hehtaaria kaunista kumpuilevaa harjumaastoa.

Alueella on valmiina hyväkuntoinen A-luokan ravintola, golf-kahvila, country-hotelli lomamökkeineen ja apartamentos-huoneistoineen, useita rantasaunoja, rantaterasseja, lohilampi, luontopolkuja, runsaasti kesä- ja talviaktiviteetteja ja ennen kaikkea riittävästi vapaata kaavoitettua tilaa laajentamiselle ja lisärakentamiselle. Nykyinen majoituskapasiteetti on n. 200 vuodepaikkaa. Alueen yhteydessä sijaitsee myös erillisomistuksessa oleva 18-reikäinen, korkeuserojensa johdosta ainutlaatuinen golfkenttä, joka lisää synergiaetua ja vetovoimaa Kerimaan vapaa-ajan keskuksen toiminnassa.

Käyttämätöntä valmiiksi kaavoitettua rakennusoikeutta on n. 17 000 krsm². Alueelle voidaan rakentaa myyntiä tai vuokrausta varten yksittäishuviloita, paritaloja, terassihotelleja, ravintola- ja muuta liiketilaa, jopa urheiluhalli tai kylpylä.

Asiakaskohderyhmä: perheet, yritykset, aktiiviset urheilu- ja luontoelämysten harrastajat.

Nykyisen operaattoriyhtiön haasteena on viime vuosien ajan ollut alueella käyty vesikiista sekä koronapandemia ja venäläisten matkailijoiden väheneminen maailman tilanteesta johtuen. Uudella toimijalla on kuitenkin hyvät edellytykset rakentaa alueelle kannattavaa ja kehittyvää toimintaa nykytilanne huomioiden: esimerkiksi kotimaan matkailu kasvu trendi on näkynyt seudulla vahvasti ja majoitusvuorokaudet Savonlinnan seudulla ovat viimeisen kahden vuoden aikana kasvaneet runsaasti.

Alueella käytyyn vesikiistaankin odotetaan ratkaisua jopa nopeallakin aikataululla. Puikkari Oy on tarjonnut maaliskuussa omistamaansa vesijohtoverkostoa vastikkeetta alueen vesiyhtiölle, jotta vesitilanne saataisiin normalisoitua mahdollisimman pian. Viimeisimpinä normaaleina vuosina Kerimaan vuosittainen liikevaihto liikkui nykypuitteissa jopa 600 000 – 700 000 euron luokassa.

Operaattorin osalta on mahdollisuus neuvotella 1-5 vuoden sopimuksena. Lähtökohtana on löytää vakavarainen kokenut matkailu- ja ravintolaliiketoiminnan ammattilainen, mieluummin perheyritys. Eduksi katsotaan olemassa oleva asiakas/yhteistyöverkosto. Operaattorilta edellytetään myös vuokravakuutta, jonka määrä suhteutuu vuokrasopimuksen kestoon.

Lisätietoja: Pekka Nurminen / pekka@monre.fi / 0400 434 075