Kesäkuun 3. – 6.6. Kerimaassa lauloivat moottorisahat, kun veistäjät kilpailivat jälleen Kalevala-aiheisilla teoksilla. Kilpailuun osallistui 11 kilpailijaa ja olihan mukana myös ensimmäistä kertaa kilpailuun osallistuvia. Teosten erilaisuus, eri tekniikoiden käyttö sekä kilpailun kova taso takasivat tuomareille jälleen vaikean päätöksen. Osa teoksista oli relief eli kohokuvio taideteoksia.

Tuomaristoon kuuluivat edellisen kilpailun tapaan puheenjohtaja Sinikka Mäkelä, joka edusti tuomaristossa niin Kerimaan Lomakeskusta kuin myös Retrettiä, Suomen Metsämuseon toimitusjohtaja Niina Uronen sekä Enonkosken kunnaninsinööri Keijo Kemppinen. Mielipiteensä antoivat myös Kerimaan henkilökunta joka pääsi seuraamaan päivittäin veistäjien työskentelyä. 

Tuomaristo on tehnyt päätöksensä ja on aika käynnistää yleisöäänestys. Äänestys on voimassa 31.8. asti. Teoksia pääsee ihailemaan livenä Saimaan Taideluola Retrettiin. Retretin lippujen ostoon pääset tästä. Voit siis rauhassa käydä tutustumassa teoksiin ja sen jälkeen äänestää mielestäsi parasta teosta.

Arvomme kaikkien yhteystietonsa jättäneiden äänestäjien kesken kolmen tunnin saunavuoron Kerimaan isolle rantasaunalle. Voittoon kuuluu ulkoporeammeen käyttö ja saunalle mahtuu noin 20-25 henkilöä. Voitto tulee lunastaa vuoden 2021 aikana.

Siirry äänestämään suosikkiasi tästä.

Veistäjät & teokset

Leo Löpppönen – Jääkauden vangit
Kari Viinikangas – Hiisi
August Eskelinen – Ahti Meren Kuningas
Timo Teittinen – Tuonelan tyttö
Juha Käkelä – Uljas
Oleg Tihonov – Tapio Metsän haltija
Pentti Kontturi – Kalevalainen palapeli
Outi Hurskainen – Maailman synty
Leo Laakko – Suden Morsian
Ulla Haglund – Kultaneito
Aimo Laitinen – Kohtaamisia Tuonelan Virralla

Kaikkien teosten kuvat näet yleisöäänestyslomakkeessa.

Viralliset tulokset 

Kilpailun tuomariston valitsema voittaja kolmikko sekä kunniamaininnat:

Sija 3. Leo Löppönen – Jääkauden vangit
Kommentit: luonnollisen näköisiä, nerokas tekniikka, muinaisSuomen ja Kalevalan syntyaikojen traagisen kohtalon kuvaus, joka on kääntynyt sisukkuuden ja sinnittelyn brändiksi Saimaalle. Norpan karvoitus aidon tuntuista. Palkinto 300 €.

Sija 2. August Eskelinen – Ahti, Meren kuningas
Kommentit: vaikuttava, sympaattinen, huolellisesti veistetty, tarkka, taidokas, elävä kuva, ehdottoman upea teos, taidokasta veistoa kaikkine yksityiskohtineen. Palkinto 500 €.

Sija 1. Timo Teittinen – Tuonelan tyttö
Kommentit: luova, kerronnallinen, hienosti rungosta loihdittu vene, puhutteleva, taidokas, monipuolinen, vaikuttava Tuonelan henkäys, taidokasta veistoa. Palkinto 1000 €.

Kunniamaininta:
Kari Viinikangas – Hiisi.

Kunniamaininta Reliefi veistoksista:
Juha Käkelä – Uljas
Aimo Laitinen – Kohtaamisia Tuonelan virralla

Tulokas-kunniamaininta:
Outi Hurskainen – Maailman synty.
Teos muistuttaa siitä, että maailman synnyttämisessä tarvitaan feminiinistä puolta, kun kristinusko on korvannut sen isä-poika-pyhä henki triolla tai hävittänyt sen vain Aatamin kylkiluuksi.

Kari Viinikangas – Hiisi

Juha Käkelä – Uljas

Aimo Laitinen – Kohtaamisia Tuonelan Virralla

Outi Hurskainen – Maailman synty

Suuret kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille ja oikein paljon onnea voittajille!
Kiitokset myös tuomaristolle sekä yhteistyökumppaneillemme!

Kiitos: Jukka Merta / Viherurakointi J Merta ja JPJ kiinteistöhuolto.
Kiitos Lusto Suomen Metsämuseo, Punkaharjun Metsäpalvelu Oy LKVKalliorakennus Oy, Savonlinnan Saneerauspalvelu Oy, MetsähallitusSaimaan Taideluola Retretti sekä Puikkari Oy.
Kilpailun järjestivät Kerimaan Lomakeskus Oy sekä Saimaan Taideluola Retretti.

www.saimaantaideluola.fi
Valmiiden teosten kuvat: Heikki Korhonen