Kalevala-aiheisen piirustuskilpailun tulokset

Kerimaan järjestämään piirustuskilpailuun saatiin todella upeita piirustuksia eri-ikäisiltä piirtäjiltä. Nuorin Picasso oli viisi vuotias ja kilpailun seniori-ikä kohosi lähemmäksi neljääkymmentä. Piirustusaiheenahan oli Kalevala. Saimmekin useita piirustuksia mm. Väinämöisestä soittamassa kanteletta metsäneläimille, Ainosta kivellä, Väinämöisen ja Joukahaisen kilpalaulannasta, Lemminkäisestä ja hänen äidistä, Jättiläisestä heittämässä kiveä, kyystä sekä mm. kuvan Marjatasta ja puolukasta. Oli upea huomata kuinka Kerimaan aluetta ja luontoa oli otettu taideteoksiin mukaan ja kuinka osa oli panostanut visuaalisuuden lisäksi tarinan kerrontaan.

Haluamme nostaa muutaman teoksen esille erityismaininnalla, sillä voittajia voi olla vain yksi ja voittajan valinta oli erittäin vaikeaa. Jokainen piirustus ansaitsisi erityismaininnan ja voiton, mutta valitettavasti kaikkia teoksia emme voi tähän artikkeliin nostaa.

Joonatan 8v. teos Väinämöisen ja Joukahaisen kilpalaulu ansaitsee ehdottomasti erityismaininnan visuaalisen tulkinnan lisäksi upeasta tarinasta:

Joonatanin – Väinämöinen kivellä.

”Lallallaa, rauhoittaa
kun kivellä rauhassa istua saa”,
rupattelee vanha vanha Väinämöinen.
No, mutta sitten sieltä tulee nuori Joukahainen, katsotaan mitä hän on tulossa tekemään…
Nythän he rupeavat kilpasille!
”Minäpä laulan sinut lehmäksi”, sanoo Joukahainen.
Väinämöinen pistää korvat kiinni, eikä kuuntele yhtään.
Sitten Väinämöinen alkaa laulaa Joukahaisen jokeen.
”Saat omakotitaloni”, Joukahainen parkaisi. ””Ei, minun on parempi.”
”No saat vessanpönttöni!!”
”Minun vetää paremmin.”
”Saat saunani”, sanoo jo melkein uponnut Joukahainen.
”Voisihan sitä yhden saunan ottaa…” sanoo Väinämöinen ja lopettaa laulamisen.

Illalla saunasta kuuluu:
”Aargh, onpa täällä kuuma!!!”

Kilpalaulannasta piirtänyt Emilia aiheutti piirustuksellaan myös paljon ihastelua. Tuomaristo tykkäsi värien käytöstä ja siitä miten kilpailutilanne välittyy piirustuksesta.

Emilia – Väinämöisen ja Joukahaisen kilpalaulanta.

Elia – Väinämöinen soittaa ukulelea ukkossäässä.

Nuorin kilpailuun osallistunut taiteilija Elia 5v. piirsi sympaattisen teoksen.  Elia kertoo teoksestaan näin: ”Tässä kivi minkä päällä istuu Väinämöinen, joka soittaa ukulelea ukkossäässä.”

Lopulta kaikki kilpailuun osallistuneet piirustukset saatiin karsittua neljään upeaan teokseen joiden väliltä voittaja valittiin.

Niin Lotta kuin Auri olivat molemmat piirtäneet Väinämöisen metsän eläinten keskelle soittamaan kanteletta. Raati piti erityisesti siitä, miten Kerimaan luonto oli huomioitu heidän piirustuksissaan. Liinan teos Lemminkäinen ja äiti oli taas pysäyttävän upea melankolinen työ joka laittoi miettimään.

Lotta – Väinämöinen soittaa kanteletta.

Auri – Väinämöinen soittaa kanteletta.

Liina – Lemminkäinen ja hänen äitinsä.

Voittajaksi raatilaiset päätyivät lopulta valitsemaan Nupun teoksen Marjatta ja puolukka. Nuppu kertoi, että työ on tehty erilaisilla vesiliukoisilla kynillä. Maalauksessa Marjatta on paimenessa ja löytää samalla puolukan, jota hän pitää kädessään ja syötyään sen hän tulee raskaaksi.

Oikein paljon onnea Nupulle voitosta! Olemme olleet suoraan yhteydessä voittajaan sekä kunniamaininnan saaneisiin piirtäjiin. Suuren suuri kiitos kaikille piirtäjille upeista taideteoksista!

Lisää Kalevalasta ja Kalevalan yhteydestä Kerimaahan voit lukea täältä.